25 september, 2013

Linda Tedsdotter

Intervju med Linda Tedsdotter

Vad intresserar dig som konstnär?

Det som intresserar mig som människa intresserar mig också som konstnär- vilket är i princip nästan allt.

Kan du berätta om varför du valde Irene Nordhs verk ”Vätternrundan” i Motala?

Den påminde mig om samhörighet och viljan att ta sig framåt med ett tydligt mål Jag kände omedelbart att jag skulle kunna inspireras av Irene Nords ”Vätternrundan”. Skulpturens utforming tilltalar mig också med dess förhållande till horisonten och bron som går samman med cyklarnas stångar.

Det finns alltid en debatt om offentlig konst och vem som har möjlighet att använda och uttrycka sig på offentliga platser. Vilken betydelse har det offentliga rummet för dig som konstnär och hur ser du på diskussionen om vem som har rätt att uttrycka sig i det offentliga rummet?

Jag tycker att yttrandefriheten har en betydande roll här och anser att alla har rätt att uttrycka sig i det offentliga rummet. Speciellt med tanke på all skitreklam vi tvingas se på.

I ”En norsk, en dansk, en tysk och en Bellman skulle cykla Vättern runt men går på djupet med nyttan med konsten” cyklade du Vättern runt tillsammans med några vänner. Har du någon speciell relation till cykling och Vätternrundan?

Inte innan cykelturen men nu efter har jag stor lust att medverka på den riktiga Vätternrundan, skall bara se till att vara lite bättre tränad innan jag ställer mig på startlinjen bara.

Hur var det att cykla Vättern runt?

Ganska plågsamt men otroligt roligt också.

Kan du berätta hur verket kommer att presenteras för en publik?

Den färdiga Bellmanhistorien (drygt 14 minuter) kommer spelas upp ur högtalare för publik i Motala Konsthall den 28 september, därefter kommer det nog upp på min hemsida som mp3 fil också, kanske i samband med bilder.

Hemsidahttp://tedsdotter.com/