14 augusti, 2013

Kalendarium

Pga av Covid-19 är det är svårt att genomföra större evenemang pga av rådande restriktioner. Vi vet att några distrikt och föreningar kommer att genomföra digitala eller mindre coronasäkra evenemang. En del av dessa kommer vi istället att lyfta fram på vår ordinarie hemsida.

I distrikt Jämtland-Härjedalen har man som vanligt valt att satsa stort på Konstens Vecka. I år hålls många evenemang digitalt men det går också att besöka coronasäkra evenemang ute bland länets konstföreningar.

Konstens Vecka invigs den 26 september kl 13.00. Invigningen webbsänds live på Youtube Jamtli Studio. Här kan du se sändningen från Jamtli Studio.

Ellen Hyttsten distriktsordförande Sveriges Konstföreningar J-H, invigningstalar. Elise Ryder Wikén, ordförande i regionala utvecklingsnämnden delar ut Regionens arbetsstipendium för bild- och formkonst och årets stipendiat berättar om sitt konstnärskap. Kajsa Willemark berättar om utställningen ”Örjan Noring – att tala från hjärtat och däri känna glädje”.

Andra digitala evenemang under veckan är föreläsningar filmvisningar och utställningar. Runt om i länet arrangerar sedan konstföreningarna i distriktet utställningar och konstvandringar.

Hela programmet kan du ladda ner här.