Kalendarium

Skicka in era uppgifter

Konstföreningar och distrikt kan skicka in uppgifter till oss för publicering i Konstens Veckas kalendarium 2023. Skicka ett mail med information, länk och eventuell bild av eventet till info@sverigeskonstforeningar.nu

Invigning av Konstens Vecka 2023 i Östersund

Lördagen den 30/9 invigs Konstens Vecka av Gertrud Sandqvist, förbundsordförande för Riksförbundet Sveriges Konstförening på Folkets Bio Regina i Östersund. Välkommen till ett fullspäckat program hos länets konstföreningar och andra konstarrangörer.

LÄNSINVIGNING Jämtland Härjedalen, LÖRDAG 30 SEPTEMBER
Folkets Bio Regina, Prästgatan 56, ÖSTERSUND kl.13.
Moderator Catarina Lundström.

Filmvisning, 5 min: ”Glenn the Great Nature Lover” av Anna Erlandsson.

Ellen Hyttsten, ordförande Sveriges Konstföreningar Jämtland Härjedalen, hälsar välkommen.

Gertrud Sandqvist, förbundsordförande för Riksförbundet Sveriges Konstförening, inviger Konstens Vecka.

Region Jämtland Härjedalens arbetsstipendium för bild- och formkonst delas ut och årets stipendiat berättar om sitt konstnärskap.

Föredrag av Gertrud Sandqvist: Koncentrisk pedagogik – att inte veta. Om konst och pedagogik, dels utifrån Sandqvist erfarenhet som rektor och professor på Konsthögskolan i Malmö, dels från den legendariska konstnären och pedagogen Mary Kellys tankar.

Arrangörer: Sveriges Konstföreningar Jämtland Härjedalen i samarbete med Jämtlands läns konstförening, Jamtli, Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun.

(Kl.15.00 startar Konst på Bio: Picassos äventyr. Se mer information i programmet under Bio Regina.)

Ladda ner Konstens Veckas program här.

Delta i Konstens Veckas Konstbingo och vinn fina priser!

Gör konstuppdrag och var med i utlottning med fina priser! Vi utmanar dig att göra så många av våra konstuppdrag som du hinner med under veckan. Alla som gör minst 6 av de 9 uppdragen är med i en utlottning av fina priser under avslutningen av Konstens Vecka på Jamtli den 8 oktober.

Ladda ner tävlingsformulär till Konstbingon här.

Kulturverkstan K-ringen Motala

Lör 7/10:
kl 12-16 Vernissage för ”Höstsalongen”på K-ringen. En utställning med Norra Vätterns Bild & Formkonstnärer. pågår t.o.m. 29/10
kl 13 Guidad visning av utomhusutställningen ”Konst i Ringängsparken”
kl 12-16 Visning av utställningen ”Insikten”, Järnvägsgatan 10. Ett urval av skapande, tankar och reflektioner i sin konst under 50 år
av Tommy Jerhammar

Konstföreningen ARTiE

Arrangerar föreläsningen Vad kan en konsthall vara? #3 Och vem bestämmer över Konsten? Åsa Nacking, konsthallschef, berättar om varför Lunds konsthall väljer att visa just det de gör och hur de arbetar med den offentliga konsten i staden. Fri entré Arrangör: Konstföreningen ARTiE. Ett arrangemang under Riksförbundet Sveriges konstföreningars Konstens Vecka 2023. Medborgarhuset Eslöv, 5 okt kl 19.00

Piteå Konstförening

Föreläsning 3.10 kl.18.30 på Kaleido. Fotografen Maria Fäldt berättar om sin fotokonst.

5.10 kl.14 visas Vermeer på Rijmuseum, ett samarbete med Folkes hus och bio 3an.

Förmodligen öppnar Bryngel, Stefan o Elisabeth i styrelsen sin ateljéer.

Strängnäs Konstgalleri förening

Vi kommer att ha en samlingsutställning med 10 konstnärer som visar upp sina målningar och berättar om sin konst och om hur konsten har påverkat deras liv, varje dag har vi en ny konstnär som berättar om sitt konstnärskap och innebörden av detta.

Norra Hallands Konstförening

GRANNKONST arrangerar i år fyra utställningar i Region Halland under Konstens Vecka. Vi är en grupp halländska konstnärer, som ställer ut konst och konsthantverk i våra grannkommuner.

I år tjuvstartar vi med Vernissage 30 september i Kungsbacka Gamla Tryckeri, vilket stängdes 1991 och har sedan dess stått orört.Tryckeriet är det sista tryckeriet som använde blytyper och den unika utrustningen borde räddas till eftervärlden, vilket vi hoppas att vi kan hjälpa till med. Sex konstnärer från olika halländska kommuner.

I Halmstad har vi utställning med fyra konstnärer från Varberg i Annie Gård.
I Falkenberg ställer tre konstnärer från Kungsbacka ut i Galleri Krämers Gård.
I Kungsbacka har vi också en utställning i Kungsbacka Konstsalong med konstnärer från Laholm, Halmstad och Falkenberg

Möt oss på FACEBOOK och Instagram under GRANNKONST