Konstens Vecka 2009 – Pressmeddelande

Konstens Vecka 2009 – Pressmeddelande

Pressmeddelande om Konstens Vecka den 25 september 2009

Konstens Vecka är en riksomfattande konsthändelse som äger rum Vecka 40 varje år. Konstens Vecka arrangerades för första gången i Sverige 1985 men upphörde officiellt i slutet av 90-talet. 2006 tog Sveriges Konstföreningar initiativet att återuppväcka Konstens Vecka. För fjärde året i rad fylls landet av olika konst- och kulturaktiviteter arrangerade av konstföreningar.

I år har Konstens Vecka fått en egen bakelse skapad av Törners konditori och
konstnären MalinMatilda Allberg i Östersund. Distrikt Jämtland-Härjedalen arrangerar som vanligt ett fullspäckat program med skyltfönsterutställningar där konstnärer från länet ställer ut ett verk var i ett stort antal skyltfönster i Östersund. Det arrangeras ”Konst för tjejer”, samtliga gallerier i Östersund är öppna och runt om länet pågår olika konsthändelser.

Utställningen ”Tingens Talan i Teoriernas Tid” om samtida konst och konsthantverk har vernissage på Sundsvalls museum lördagen den 3 oktober och söndagen den 4 oktober arrangeras ett seminarium och samtida konst och konsthantverk.

Konstföreningen i Ransäter-Munkfors inviger i helgen en stor grafikutställning med 7 kollektioner ur Sveriges Konstföreningars Grafikbanken.

För mer information om Konstens Vecka besök hemsidan: www.konstensvecka.se Här hittar du bakgrundsinformation, pressbilder och kalendarium. Många fler arrangemang annonseras ut på konstföreningarnas egna hemsidor eller i lokala medier.
Mvh
SVERIGES KONSTFÖRENINGAR