Pressmeddelande Konst möter Konst – Vättern runt på cykel

Pressmeddelande

Konst möter Konst – Vättern runt på cykel

Den 15-17 augusti cyklar Linda Tedsdotter Vättern runt i sitt konstprojekt ”En norsk, en dansk, en tysk och Bellman skulle cykla Vättern runt och samtidigt gå på djupet om nyttan med konsten”. Fem personer, en norrman, en dansk, en tysk, en svensk med namnet Bellman och konstnären, cyklar tillsammans under tre dygn Vättern runt samtidigt som de för ett samtal om konstens nytta.

”Jag älskar att röra på mig. Blodsmak i munnen är för mig synonymt med total tillfredsställelse. Som före detta längdskidåkare spenderade jag genom min ungdom oändligt många timmar ensam i skogen. Ofta var det långtråkigt. Träningen innebar ansträngning, utmattning, smärta och oro, men i tristessen fick tankar och funderingar flöda fritt. Hopp och förväntan tog till sist över och jag hittade lösningar på omöjliga problem.”  (Linda Tedsdotter)

Projektet ingår i Konst möter Konst, ett samarbetsprojekt mellan distrikt, konstföreningar och riksförbundet Sveriges Konstföreningar. Konst möter Konst presenteras på Sveriges Konstföreningars riksomfattande evenemang Konstens Vecka, v. 40. Då har ni på olika tidspunkter möjlighet ta del av fyra nyskapade projekt av konstnärerna Emma Philipson, Klas Eriksson, Linda Tedsdotter och Kristina Müntzing/Kalle Brolin i städerna Göteborg, Alingsås, Motala och Söderköping. För mer information om årets Konstens Vecka och Konst möter Konst besök www.sverigeskonstforeningar.nu och www.konstensvecka.se.

Linda Tedsdotter har sedan hon tog sin master på Konsthögskolan Valand 2001 flitigt ställt ut nationellt och internationellt, t ex på Palais de Tokyo, Paris, Museum of contemporary art, Zagreb, International Art Container Festival, Kaohsiung, Invaliden 1, Berlin, Newlyn Art Gallery, Penzance och Moderna Museet, Stockholm.

lindatedsdotter@yahoo.se, 0707-61 57 97

Riksförbundet Sveriges Konstföreningar bildades 1973 som en partipolitisk obunden ideell organisation med ändamålet att tillvarata landets konstföreningars intressen.

www.sverigeskonstforeningar.nu, info@sverigeskonstforeningar.nu, 040-36 26 30