Konstens Vecka 2013

Glöm inte att skicka in information till oss om vad er konstförening gör under Konstens Vecka (v.40). Årets konstbildningstema är Konst och arkitektur i offentliga rummet. Kanske kan er konstförening arrangera en skulpturvandring, en happening eller performance i det offentliga rummet, ett samtal om konst i det offentliga rummet, en graffitiworkshop eller liknande.

Sveriges Konstföreningar kommer att producera ett tryckt program och en affisch som kommer att distribueras runt om i landet. Vill ni ha med information om era arrangemang som har anknytning till årets tema så behöver vi era uppgifter senast den 5 augusti.

Konst möter konst

Fem konstnärer väljer var sitt offentligt konstverk och skapar under Konstens Vecka ett nytt konstverk, en performance eller en happening relaterat till det valda verket. Det är grunden för projektet ”Konst möter konst” en del av Sveriges Konstföreningars temaår om Konst och arkitektur i offentliga rummet. De fem konstnärerna som medverkar är: Emma Philipsson, Klas Eriksson, Linda Tedsdotter, Kristina Muntzing/Kalle Brolin.

Konstkartan

Konstkartan är en mobil hemsida för olika offentliga verk; skulpturer, monument, fontäner eller motsvarande, som våra cir­ka 800 konstföreningar runt om i landet har valt ut. Konstkartan är en del av projektet Konst möter konst och Konstens Vecka.