Kategoriarkiv: Pressklipp 2015

”Under Konst på stan förvandlas Helsingborg City till ett stort konstgalleri där butiker och andra näringsidkare ställer ut konst i sina skyltfönster. Totalt är 85 konstnärer och 73 butiker med i Konst på stan.” Skriver Helsingoer.nu.

”I år är det 30 år sedan Konstens vecka anordnades för första gången. Den här gången hålls utställningen i Stripa gruva i Guldsmedshyttan.” Se filmklippet på SVT play.

”Surrealistiska barndomsdrömmar, realistiska renskötarvyer, pinnar, djur i mängder, otäck verklighet, religiösa målningar och det bästa man någonsin gjort. Konstens vecka rivstartade i helgen.” Skriver ÖP.

”På onsdag och torsdag denna vecka anordnas det kulturorientering i Nässjö stad. En stadsvandring som syftar till att uppmärksamma stadens konst. Projektet heter Gör revolt för kultur och arrangeras av Skådebanan i Jönköpings län tillsammans med ett antal andra organisationer, bland andra Nässjö kommun och Nässjö konstförening.” Skriver Smålands Dagblad.

”Hela länet kryllar av aktiviteter. I Östersund ställer Helena Blomqvist ut på Ahlbergshallen. Anna Erlandsson och Odd Larsson visar nya verk på Härke Konstcentrum. På Storsjöteatern visar elever från Åredalens Konstskola årskurs 2 en utställning som anknyter till arbetsplatskonst och återanvändning. I Jamtlis entré kan man se verk av Cecilia Edefalk.” Skriver LT.

”Konstnären Katarina Erasmie är aktiv i Helsingborgs konstförening som arrangerar Konst på stan. – Det är en unik möjlighet för konstnärerna i Helsingborg att på ett opretentiöst vis ställa ut sin konst, säger hon.” Skriver SR Malmöhus.  

”Konstveckan förra året blev en lyckad satsning. Därför kan man även i år se lokala konstnärers verk i centrumbutikernas fönster under en höstvecka. Under veckan har även Mellersta Hallands Konstförening en utställning i sparbankens fönster. Nästa helg har dessutom barnakademin sin höstsalong som visas på Konsthörnan 3-4 oktober.” Skriver Hallands nyheter.

”Konstens vecka, som inleds nu på lördag, är en manifestation för att synliggöra konst på alla nivåer. Veckan invigs på Storsjöteatern och avslutas på Jamtli söndag den 4 oktober där konstföreningarnas betydelser i ett föränderligt konstliv ska diskuteras.” Skriver LT.

”Konstens vecka har blivit ett stående höstinslag i Jämtland och Härjedalen. I år blir det 50 aktiviteter runt om i länet med allt från graffiti till broderi i programmet.” Skriver ÖP

”En nationell händelse där vår region kraftsamlat litet extra, och därmed kan erbjuda väldigt många skiftande aktiviteter. Årets tema är arbetets konst, vilket kommer att märkas på olika sätt ute i länet. – Man kan säga att vår region är litet extra bra på det här med Konstens vecka, konstaterar en glad och nöjd Karin Kvam, länskonstkonsulent.” Skriver Region Jämtland Härjedalen.  

”I helgen drog konst på stan igång i de centrala delarna av Helsingborg. Det är det åttonde gången som konst pryder skyltfönstren i city […] Konst på stan arrangeras av Helsingborgs konstförening och Helsingborgs cityförening.” Skriver HD.  

”På måndag startar Konstens vecka runt om i hela landet. Årets tema är Arbetets konst. I Hälsingland är det fyra konstföreningar som tillsammans med konstnären Maria Norén bjuder in till konstupplevelser i form av performance i det offentliga rummet på fyra orter.” Skriver  Hela Hälsingland.

SVT Örebro uppmärksammar att Konstens Vecka fyller 30 år: 1985 var året då Konstens vecka arrangerades för första gången. Nu, 30 år senare, hålls jubileumsutställningen i den gamla gruvanläggningen vid Stripa gruva i Lindesbergs kommun. En plats som kanske är lite annorlunda för en konstutställning. – Det är ganska fantastiskt att den har överlevt och ändrat skepnad. Den går bort på vissa ställen och så kommer det nya, men den lever kvar, säger konstnären Thomas Rydén. Läs mer.

13/13