Kategoriarkiv: Pressklipp 2014

”Arrangemanget är en del av Konstens vecka och temat, ”Jag i Hälsingland”, passar tämligen bra i den röda träladan. – Vad betyder Hälsingland för dig? Varsågod och gör din egen tolkning. Många förknippar det med världsarvsgårdarna till exempel men det är ju långt ifrån den enda bilden, säger Anna Karin Astner, sekreterare i Hälsinglands konstgille, som står bakom vernissagen.” skriver Hela Hälsingland

”Förberedelserna inför utställningen ”Bit ihop och bit ifrån!” är i full gång i Hus F på Campus. Överallt syns munnar som mer eller mindre visar gaddarna, en tandfé här och ett tandtroll där. En tandformad godisskål – full med hål – har en central placering.” skriver Östersunds Posten.

”Även Anna Erlandsson dubblerar då hon finns med på utställningen Bit ihop & Bit ifrån – En utställning om tänders betydelse i Hus F utanför hörsalen på Campus i Östersund. Alva Marlen har curerat utställningen som invigdes i lördags med en häftig performance av Linda Svedberg som gav sig på en stor tand. Resterna efter det finns kvar att titta på bland borrmaskiner och dammsugare.” skriver Östersunds Posten

”Länet sjuder av konst – och politik. I helgen var det vernissage för flera utställningar med samhällets maktstrukturer i centrum.” skriver LTZ. ”På fredag invigs Konstens vecka i länet. På femton olika platser länet runt blir det utställningar och olika aktiviteter som pågår under tiden fram till söndag den 5 oktober. Kl. 16.00 på fredag på Stjärntorget i Östersund inviger Ellen Hyttsten från Sveriges Konstföreningar och konstnären Linda Svedberg veckan.” skriver ÖP 

Konstprojektet ”Min farfar kom till Sverige” av Lena Ryö, Sara Mirzajanzadeh och Sveriges konstföreningar Örebro län uppmärksammas i SR. Intervjun börjar 2h och 10 min in i programmet.  

Östersund Posten skriver om Konstens Vecka i Jämtland-Härjedalen: ”llt från akvareller till performance. Under Konstens Vecka pågår fler än 30 utställningar runt omkring i länet. Lokala konstnärer håller sina ateljéer öppna och konstföreningarna håller föredrag och kurser. I Östersund har i stort sett alla gallerier extraöppet för att visa konst. På Designcentrum håller KonstLAB konstworkshops för unga och på Clarion Hotel arrangeras konstutställning med pubafton.” Läs mer här.

Falköpings tidning skriver om projektet 3 x Ströget som är ett konstprojekt under Konstens Vecka. ”Erling Öhrnell, Eva-Lill Nilsson och Ingemar Tinnert delar med sig av sina bilder av Ströget. På söndag är det vernissage på utställningen 3 X Ströget – asfalt, träd och människor.” Läs mer Läs mer om projektet på vår hemsida.

Projektet Om makt och politik uppmärksammas i medierna. ”Dellenkultur i Delsbo visar en utställning på Silvanum i Gävle på temat politik, makt och jämlikhet. Niels Hebert var där. De fyra konstnärernas utställning kommer även till Ljusdal och Delsbo.”  skriver Hela Hälsingland.  

8/8