Konstens Vecka i distrikt Bohuslän

Uddevalla Konstförening har under många år delat ut stipendier till lovande unga konststuderande. I samarbete med Bohusläns museum har vi under Konstens vecka fått möjlighet att ställa ut verk av några tidigare stipendiater som varit elever i Uddevallas gymnasieskolor och nu gått vidare till att studera konst i Sverige och ute i Europa.

Vi i Uddevalla Konstförening är glada och stolta över att kunna presentera:

Amelie Persson, ursprungligen från Vänersborg, med studier på Stenebyskolan, Dômens Konstskola och examen i fri konst från Valands Konsthögskola 2009.

Cajsa von Zeipel, stipendiat 2002, är utbildad vid Konsthögskolan i Stockholm och Städelschule i Frankfurt. Cajsa har bl a ställt ut på Galleri Mejan, Moderna Museet och Konstakademien.

Karl Oskar Olsson har studerat film och videoproduktion i London och Budapest efter gymnasieåren i Uddevalla och haft ett flertal utställningar runt om i Europa. Karl-Oskar är för närvarande bosatt i Aten.

Jacob Hurtig, välkänd i Uddevalla, som deltagit i många utställningar bl a Bohussalongen, på Mejan och Liljevalchs i Stockholm och flertalet gallerier i Göteborg. Jacob fick också Uddevallas kulturstipendium 2005.

Yoko Andrén, fick Konstföreningens stipendium 2006 och har från studier på Dômens Konstskola gått vidare till Konsthögskolans i Stockholm kandidatprogram fri konst.

Vernissage på Bohusläns museum, Hyllan, tisdag 5 oktober

kl 18.30. Utställningen pågår till söndag 10 oktober.

Välkommen!