Konstens Vecka i distrikt Gävleborg

Under Konstens Vecka kommer flera av distriktets föreningar att ha aktiviteter  under samma tema som gäller för Sveriges Konstföreningar, d v s ”Andlighet i konsten”. I Söderhamn  arrangeras ett event med ett panelsamtal mellan en konstvetare och en präst,   samtidigt som videofilmer på temat visas och ungdomar bemålar ett skeppsvrak  utanför den gamla kraftstationen i Ljusne. Liknande aktiviteter äger rum även i  Hofors, Hudiksvall, Delsbo och Ljusdal.
Den 13 oktober håller vi en distriktskonferens för alla föreningar i länet  under namnet Höststamp. (Namnet kommer från namnet på den förra konferensen som  hetta Avstamp!). Vi kommer då att  följa upp vad som händer med kulturplanen och  den ansvariga kulturstrategen medverkar liksom länets konstkonsulent. Vidare  diskuterar vi förslaget om att starta en distansutbildning i konsthistoria.

Under Konstens Vecka kommer flera av distriktets föreningar att ha aktiviteter  under samma tema som gäller för Sveriges Konstföreningar, d v s ”Andlighet i konsten”. I Söderhamn  arrangeras ett event med ett panelsamtal mellan en konstvetare och en präst,   samtidigt som videofilmer på temat visas och ungdomar bemålar ett skeppsvrak  utanför den gamla kraftstationen i Ljusne. Liknande aktiviteter äger rum även i  Hofors, Hudiksvall, Delsbo och Ljusdal.

Den 13 oktober håller vi en distriktskonferens för alla föreningar i länet  under namnet Höststamp. (Namnet kommer från namnet på den förra konferensen som  hetta Avstamp!). Vi kommer då att  följa upp vad som händer med kulturplanen och  den ansvariga kulturstrategen medverkar liksom länets konstkonsulent. Vidare  diskuterar vi förslaget om att starta en distansutbildning i konsthistoria.