Interaktiv utställning hos Vinslövs konstförening

Interaktiv utställning hos Vinslövs konstförening

Vinslövs konstförening  har sedan några år tillbaka haft en interaktiv utställning på Vinslövs bibliotek under Konstens Vecka, v.40. Då kan allmänheten komma till bibliotekets lilla konsthall och skapa på årets tema. Då finns någon från konstföreningen där och inspirerar. Sedan ställer vi ut de skapade verken under resten av oktober i samma lokal.

Förra året drog vi igång ett samarbete med Vinslövs skolor. Vi bjöd in klasser att skapa på årets tema (lärarna kan ju integrera detta i bildundervisningen). Vi hyrde Hedbergshuset i Vinslöv, som har fina utställningslokaler och resultatet blev att 300 elever ställde ut sina verk i sin klass gemenskap! Fantastiskt kul!

Vårt syfte med den här verksamheten är att ge de barn och ungdomar som har ett konstnärligt intresse möjlighet att utöva det hemmavid – precis som t.ex. idrottsintresserade barn kan, genom olika idrottsföreningar.

Om det växer fram en ”barn- och ungdomsavdelning” i vår konstförening, så har vi verkligen lyckats uppfylla föreningens syfte  – att väcka, underhålla och utbreda intresset för konst!

Vinslövs konstförenings hemsida