Landskrona konstförening visar SVART PÅ VITT 2022 – den 18:e teckningstriennalen

Landskrona konstförening visar SVART PÅ VITT 2022 – den 18:e teckningstriennalen

Landskrona konstförening visar SVART PÅ VITT 2022 – den 18:e teckningstriennalen.

SVART PÅ VITT är än idag Sveriges äldsta och största rikstäckande, samt återkommande jurybedömda teckningsutställning. Teckningstriennalen arrangerades första gången 1971 i Landskrona. På lördag är det därmed dags att inviga # 18.

2022 års utställning omfattar 156 verk av 66 konstnärer från Kivik i söder till Luleå i norr, från Bohuslän i väster till Stockholm i öster. Detta är ett gott betyg och ett tecken på att SVART PÅ VITT är något av ett eget varumärke när det kommer till svensk teckning och att uttrycka sig i svart och vitt. Konstnärerna uttrycker stark tacksamhet över vårt engagemang för genren.

Konstnärer från hela Sverige ansökte. Bland de antagna finns etablerade grafiker, kända tecknare, målare, men också oanade talanger. Resultatet är en fantastisk utställning på Landskrona konsthall som spänner över såväl tekniker som motiv utformade av konstnärer i alla åldrar. Den äldsta konstnären är född 1935 och den yngsta är född 1992.

Den 18:e teckningstriennalens jury bestod av: Ordförande: Bertil Vallien, konstnär, formgivare.
Ledamot: Areej Almansory, konstnär. Ledamot: Per Rossling, AD, representerar Landskrona konstförening.

Vernissage 1 oktober kl. 12-17 Invigning klockan 14.00 av juryns ordförande Bertil Vallien

Arrangerande Landskrona konstförenings styrelse kommer som sedvanligt att utse den stipendiat som får 10 000 kr.