Performance i Linköping

Östagöta distriktet arrangerade en performance under Konstens Vecka.

Vårt senaste arrangemang onsdagen den 6 oktober under Konstens Vecka blev synnerligen uppskattat och uppmärksammat! Med hjälp av ett bidrag ifrån förbundet centralt arrangerade distriktsstyrelsen en Liveshow/Performance på Stora Torget i Linköping!  Ca 100 personer trotsade kylan och fick se hur konstnären Siemone Quest under en timme skapade ett färgsprakande konstverk – ett konstverk som många av oss åskådare skulle kunna tänka sig att ha på väggen hemma!

Imponerade fick vi följa hur konturerna av två personer skymtade fram i färgerna och hur detta par sedan flera gånger ändrade både utseende och ålder. När tavlan, som konstnären döpte till ”Paret” var färdig blev den spontant inköpt av en privatperson!

Förutom den spännande upplevelsen på torget kunde vi dagen efter glädjas åt att evenemanget fick en helsida i Corren!
Konstnären heter egentligen Samuel Ågren, är född i Örebro och har gått konstlinjen på Lunnevad. Namnet Siemone Quest har han valt som sitt alter ego eftersom han ville ha ett könsneutralt namn.