Månadsarkiv: september 2014

Konstprojektet ”Min farfar kom till Sverige” av Lena Ryö, Sara Mirzajanzadeh och Sveriges konstföreningar Örebro län uppmärksammas i SR. Intervjun börjar 2h och 10 min in i programmet.  

Östersund Posten skriver om Konstens Vecka i Jämtland-Härjedalen: ”llt från akvareller till performance. Under Konstens Vecka pågår fler än 30 utställningar runt omkring i länet. Lokala konstnärer håller sina ateljéer öppna och konstföreningarna håller föredrag och kurser. I Östersund har i stort sett alla gallerier extraöppet för att visa konst. På Designcentrum håller KonstLAB konstworkshops för unga och på Clarion Hotel arrangeras konstutställning med pubafton.” Läs mer här.

Falköpings tidning skriver om projektet 3 x Ströget som är ett konstprojekt under Konstens Vecka. ”Erling Öhrnell, Eva-Lill Nilsson och Ingemar Tinnert delar med sig av sina bilder av Ströget. På söndag är det vernissage på utställningen 3 X Ströget – asfalt, träd och människor.” Läs mer Läs mer om projektet på vår hemsida.

Under v 40 (26 september-5 oktober) är det Konstens vecka med aktiviteter i hela länet Jämtland-Härjedalen. Länsinvigning av Konstens vecka sker på Stjärntorget i Östersund, kl 16.00 fredag 26 september. Invigningstal av Ellen Hyttsten, ordförande i Sveriges  konstföreningar, distriktet Jämtland-Härjedalen och Linda Svedberg, konstnär. Performance av åk 2 vid Östersunds konstskola/Åredalens folkhögskola. Trumpetsolo av Yngve Nordin. Gallerierna är öppna till kl 18. Förhandsvisning av Cathrine Johanssons utställning på Ahlbergshallen. Samla stämplar i konst-klippkortet och vinn fina priser! Hela veckans program hittar du här KV Program.  

Projektet Om makt och politik uppmärksammas i medierna. ”Dellenkultur i Delsbo visar en utställning på Silvanum i Gävle på temat politik, makt och jämlikhet. Niels Hebert var där. De fyra konstnärernas utställning kommer även till Ljusdal och Delsbo.”  skriver Hela Hälsingland.  

5/5